Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
Dirty Mind

A távkapcsolat és a bizalom

Minden párkapcsolat alapja a bizalom, ezt nagyon jól tudjuk. Távkapcsolat esetében pedig még fontosabb, hogy vakon megbízzunk a párunkban, hiszen nem találkozunk napokig, hetekig, akár hónapokig.
Egy jól működő kapcsolatban, ahol a felek kölcsönösen megbíznak egymásban, mindkét fél tudja, éppen mit csinál a másik. Természetesen nem kell minden egyes percünkről beszámolni, hiszen amikor egy városban tartózkodunk, akkor sem osztjuk meg minden pillanatunkat a másikkal, de nagy vonalakban illik beszámolni a dolgainkról.

És itt jön a bizalom a képbe: vajon a párunk elhiszi azt, ami mondunk neki? Hogy tényleg úgy töltjük a napjainkat, ahogy elmeséljük? Elfogadja azt, ha nélküle megyünk például bulizni? Vajon megbízik bennünk annyira, hogy elhiszi, nem csaljuk meg őt? Ha ezekre a kérdésekre a válasz nem, akkor a kapcsolatban nincs meg a feltétlen bizalom, és ez hihetetlenül megnehezíti mindkét fél dolgát.

Nem mondom, hogy teljes mértékben ki kell zárni a féltékenységet, nem lehet, nem tudjuk. Sőt, egy kis egészséges féltés jót is tesz a kapcsolatnak, ebből tudjuk, hogy a másiknak tényleg fontosak vagyunk. De ha már a párunk túlzásokba esik, pl. szinte kikérdez minket a napunkról, a bulikról, vagy netán meg is tiltja, hogy részt vegyünk bizonyos eseményeken, akkor vegyük észre, hogy valami nincs rendben. És ha felismertük, beszéljük meg! Egy egészséges kapcsolatot őszinte kommunikációval lehet fenntartani – meg persze sok minden mással -, de a kommunikáció az egyik alappillér. Ne hagyjuk, hogy a bizalmatlanság beférkőzzön közénk!

Amit még hozzá kell tennünk a kérdéshez, az nem más, mint az önmagunkba vetett bizalom. Bízzunk magunkban annyira, hogy
1) tudjuk, vagyunk annyira fontosak a párunknak, hogy hűséges marad hozzánk a külön töltött idő alatt.
2) mi magunk se csaljuk meg partnerünket. Bízzunk a saját hűségünkben, kitartásunkban és önfegyelmünkben. Mert ha igazán fontos nekünk a kapcsolat, eszünk ágában sincs azt eldobni egy kis flörtért, kalandért… ugye? 🙂

Luna

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!